IJzingwekkend

Opening Kunsthal45  .jpg
NY-thing 0.1 (Hi-rise) at show IJzingwekkend, Kunsthal45, Den Helder

De tentoonstelling duurt tot 26 februari 2017.

‘Een vloerkleedje om op uit te huilen, als je fiets is gestolen?’

Wat heeft deze titel te maken met de tentoonstelling van 35 leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers?
Het toont aan, dat het beeldhouwwerken al lang niet meer alleen in brons, gips of metaal wordt uitgevoerd.
Van deze levendige derde tentoonstelling met als thema ‘IJzingwekkend’ doen 35 leden van de Nederlandse Kring Van Beeldhouwers mee met uiteenlopende werken.
‘IJzingwekkend’ is de naam van de jaarlijkse winterexpositie van Kunsthal45. De titel is ontleend aan het feit dat er aanvankelijk geen verwarming was en er alleen koude en vochtbestendige kunst geëxposeerd kon worden.Ter geruststelling van de bezoeker: inmiddels is de benedenverdieping voorzien van cv.

Deze bijzondere tentoonstelling, die werken bevat gemaakt van gegoten brons, metaal, hout, glas, keramiek, video of andere materiaal, is heel divers. Zo kun je je eigen verloren zooltje of hak in een kunstwerk herkennen of kun je op een vloerkleedje uithuilen, als je fiets is gestolen of stoot je je hoofd aan de ijspegels.

Deelnemers: Annemie Bogaerts, Aad Hoetjes, Ada van Wonderen, Anki van de Kamp, Caroline Diepstraten, Caroline Kampfraath, Dick Simonis, Erik van Spronsen, Godelieve Smulders, Gonda van der Zwaag, Helen Vergouwen, Henk Oelen, Henny van der Meer, Hester Pilz, Imke Beek, Joep Struyk, Joop Haring, Kaat Schulte, Karin van der Molen, Leen Kessels, Lia Koster, Lia Versteege, Linda Verkaaik, Louis Nienhuis, Mai Movrin, Marcel Prins, Maria Bemelmans, Maria Glandorf, Maria Schilder, Marus van der Made, Merel Holleboom, Moniek Westerman, NinetteKoning, Roland de Jong Orlando, Thea van Vliet.

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers viert bijna haar 100 jarige jubileum en is in 1918 opgericht als eerste en enige landelijke beroepsvereniging van beeldhouwers. Beeldhouwers als Mendes da Costa, Mari Andriessen, HildoKrop, Raedecker en Wenckebach waren leden van het eerste uur. Zij voelden een grote behoefte om de krachten van beeldhouwers te bundelen en zelf zaken te organiseren, die andere culturele instellingen lieten liggen. Zij zagen in dat de beroepspraktijk van ruimtelijk werkende professionals zich duidelijk onderscheidt en in alle opzichten ontzettend veeleisender is, dan die van andere professionele beeldend kunstenaars. De Kring voorzag in expositiemogelijkheden, tentoonstellingen voor leden, onderlinge ontmoetingen en collegialiteit, in symposia en (inter)nationale plaatsen, waar leden en niet-leden hun werk konden tonen; en dat doet de NKvB nog steeds met veel toewijding. De Kring biedt zich ook aan als professionele adviesorganisatie voor overheids- en semi-overheidsinstellingen bij het analyseren, prepareren en begeleiden van opdrachten, tentoonstellingen en de plaatsing van beelden in de openbare ruimte.

Kunsthal45
Koningstraat 43-45 te Den Helder.
Open van donderdag- tot en met zondagmiddag van 13:00-17:00 uur.
kunsthal45.nl
Voor meer informatie en/of afspraken: tel. 06-29093335

Voor meer informatie over de Nederlandse Kring van Beeldhouwers
Kijk op www.nkvb.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s